Конференція "Гібридні рішення щодо безпеки в Чорноморському регіоні та за його межами" (яка також згадується як Одеський безпековий форум) відбулася в Одесі 24-25 березня 2016 г. Деякі з його учасників мали нагоду прочитати лекції студентам кафедри міжнародних відносин Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова.

4 березня один з кращих експертів з питань безпеки в Чорноморському регіоні Дімітріос Тріантафіллу (Кадір Хас Університет, Стамбул) запропонував свій аналіз тенденцій в цій галузі.

У той же день Пітер Померанцев (Інститут «Легатум», Лондон) поділився своїми поглядами на те, що він назвав "війною з інформацією".

25 березня один з кращих експертів з питань України в США і колишній помічник держсекретаря США Девід Крамер (в даний час старший директор з прав і свобод людини Інституту Маккейна) звернувся до найбільш важливих викликів сучасного світу і пояснив, чому до цих пір він залишається оптимістичним.

Крім того, 25 березня Джеймс Шерр (Chatham House, Королівський інститут міжнародних відносин, Лондон) виступив з ще однією незабутньою презентацією, на цей раз зосередженою на мотивах російських дій останніх двох років і на тому, чому Захід не був готовий до будь-якої з них.